top of page

''Olivijnzand ruimt CO2 op zoals de aarde dat al jaren doet.''

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kijk of hier uw vraag onder staat of neem contact met ons op.

1. Waar komt het Olivijnzand vandaan?

Het Olivijnzand dat wordt gebruikt door EquineSand komt uit Noorwegen of Spanje. Dit is geïmporteerd in samenwerking met greenSand en wordt streng gecontroleerd. Het zand ligt opgeslagen in Wijk bij Duurstede.

2. Zit er asbest in het Olivijnzand?

Er zit geen asbest of andere schadelijke stoffen in het Olivijnzand. Hierdoor is het zand veel veiliger dan bijvoorbeeld kwartszand waar het schadelijke kwarts in zit. 

Olivijnzand is hierdoor niet schadelijk voor je longen. 

3. Waarom werken jullie met Olivijnzand en kan ik ook andere zandsoorten bestellen?

Wij werken met Olivijnzand omdat het Olivijnzand niet schadelijk is voor longen, goed is ter ondersteuning van de hoeven van het paard en Olivijn CO2 opruimt. Daarnaast werken wij met Cycloonzand wat van zeer goede kwaliteit is. Cycloonzand en Olivijnzand versterken elkaar waardoor de rijbaan extra stabiel aangelegd kan worden.

4. Ik kan bij EquineSand zand bestellen, wat kan ik nog meer voor diensten of producten bestellen?

Momenteel kun je bij EquineSand alleen zand bestellen, dit wordt op locatie geleverd. In de toekomst kun je bij EquineSand je hele rijbaan laten aanleggen inclusief drainage, omheining, eventueel schrikdraad en verlichting. Tot het zover is kun je bij ons alleen het zand bestellen. Voor alle gradaties hebben wij zand beschikbaar.

5. Kan ik het Olivijnzand ergens bekijken?

Op dit moment kun je een proefzakje bestellen, dat kan op de website van OnlyVine. Momenteel zijn wij druk met het doen van onderzoek en in de nabije toekomst willen we een proefbaan aanleggen. Je kunt je aanmelden als sponsor locatie voor deze proefbaan voor gereduceerd tarief. Houdt onze facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

6. Ik heb een andere vraag waar kan ik die stellen?

Stel je vraag via info@equinesand.nl of bel naar 0633194228

bottom of page